Facings

U kunt bij ons terecht voor Facings

U wilt mooie witte tanden, verlost worden van een spleetje tussen uw tanden of u wilt een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein. Voor een facing van composiet maakt de tandarts de facing in één behandeling. Een voordeel is dat over het algemeen minder aan uw tand geslepen hoeft worden. Een nadeel is dat het minder lang meegaat dan een porselein facing en dat deze facing sneller verkleurt. Een porselein facing wordt, net als een porselein kroon, door de tandtechnicus opgebouwd en afgewerkt. De tandtechnicus kan de kleuropbouw, heel precies namaken, waardoor de facing er natuurlijk uitziet.

Contactgegevens

Openingstijden

Op woensdag zijn wij niet telefonisch bereikbaar

Facings

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.